Turnir šole košarke – 3., 4., 5.razred

V nedeljo 17.12.2017 se je v športni dvorani odvijal interni turnir za starejše udeležence šole košarke po medvoških osnovnih šolah. Preiskusili so se v igranju košarke in pokazali znanje, ki so ga do sedaj pridobili ob pridnem obiskovanju košarke po šolah.

Tekmovanje se je pričelo s pozdravom otrok in podajanju navodil s strani trenerjev. Ta del je potekal hitro, saj so igralce že srbeli prsti, da bodo čim hitreje stopili na igrišče in prijeli žogo. Tako se je, letos že drugi, turnir pričel. Seveda so se morale ekipe najprej ogreti, tokrat so to storile kot storijo igralci košarke pred vsako tekmo in sicer s polaganjem iz dveh vrst.

4 sestavljene ekipe so se uro in pol merile, kdo lahko doseže več košev, hkrati pa skrbele za vzdušje na tribunah, saj so na trenutke pokazali lepe poteze na igrišču. Tudi trenerji smo ves čas budno opazovali dogodke in poteze, ki so jih mladi košarkarji nizali vsako minuto. Skupaj so dosegli kar nekaj košev ter tako ves čas skrbeli za dogajanje. Pohvaliti je potrebno tudi igralce, ki so med posameznimi periodami počivali na klopcah, saj so pokazali, kako se gradi ekipni duh in močno navijali za svoje soigralce. Tudi starši so izkazali svoje zanimanje za košarko in nudili bučno podporo s tribun vsem igralcem. To je spodbuilo tekmovalce k tem, da so prikazali še večjo borbenost in igrali s še večjo željo.

Če povzamemo celotno dogajanje, so vsi udeleženci pokazali veselje do košarke in na turnirju uživali. Trenerji košarkarskega kluba upamo, da bo udeležba na naslednjem turnirju še številčnejša, da bo dogajanje še bolj pestro. Hkrati se vsem zahvaljujemo, ker ste si vzeli čas in pripeljali svojega otroka na dogodek.

Košarkarski pozdrav, KK Brinox Medvode