Starejši pionirji v Laškem do zmage po dveh podaljških

DSC_0034V sredo 27.1.2016 so se starejši pionirji v okrnjeni zasedbi odpravili na gostovanje v Laško, kjer so se ob 19 uri pomerili proti domačinom. Tekmo so začeli z veliko borbo, ki pa sta jo sodnika hitro kaznovala z osebnimi napakami. 1. četrtino so Medvoščani dobili z 18:19. V drugi četrtini sta bili ekipi še naprej izenačeni, domačini pa so polčas dobili z rezultatom 41:40. Tretjo četrtino pa so bolje začeli domačini, ki so 3 minute pred koncem četrtine vodili že z 11 točkami. Medvoščani so se uspeli zbrati in ob koncu četrtine zaostajali za 4 točke, 64:60 je bilo. V 4. četrtini sta bili ekipi izenačeni, do zadnje minute ko je prednost domačinov znašala 5 točk, 79: 74 je bilo. Vendar se Medvoščani niso predali in po zaslugi trojke Jorgiča, ter zadetih prostih metov Grošlja prišli na vsega 1 točko razlike. Domačini so storili osebno napako nad Berličem, ki je na to metal 2 prosta meta. Žiga je zadel 1 prosti met in sledili so podaljški. V 1. podaljšku sta obe ekipi borbo dvignili še na višji nivo, ponovno so imeli priložnost za zmago domačini, ki so 7 sekund pred koncem podaljška vodili za 2 točki. Medvoščani so izvajali stranski avt, po zgrešenem metu je bil najvišji v skoku Šimenc in 2 sekundi pred koncem izenačil na 90:90. Sledil je še drugi podaljšek. V drugem podaljšku pa domačini niso več imeli moči za upiranje agresivni obrambi Medvoščanov, ki so to izkoristili in se na koncu veselili zmage z rezultatom 103:94 ter s tem potrdili 1. mesto v skupini (10 zmag, brez poraza). Fantje so si dokazali, da se splača boriti in vztrajati do zadnje sekunde.

Jorgic_DJorgič D.: “V prvi četrtini v obrambi nismo komunicirali, podobno se je dogajalo tudi v napadu, imeli pa smo tudi velike težave z osebnimi napakami. V drugi četrtini smo igro malo bolj popravili a še vseeno nismo igrali tako kot smo morali. Tretja četrtina je bila polna vzponov in padcev a največji padec smo v zadnjih minutah popravili z dobro igro v obrambi. V četrti četrtini pa je bilo zelo napeto, popustili smo v zelo pomembnih trenutkih a v najpomembnejšem smo izsilili prvi podaljšek. V prvem podaljšku nismo igrali najbolje kajti imeli smo preveč izgubljenih žog, vendar smo dve sekundi pred koncem dosegli dve najpomembnejši točki, ter s tem izsilili še drugi podaljšek. V drugem podaljšku pa smo enostavno odigrali našo najboljšo igro, pokazala pa se je tudi utrujenost na obeh straneh vendar smo najboljše prihranili za konec in tekmo smo dobili z rezultatom 103:94 in tako ostali edina neporažena ekipa v naši skupini.
Rad bi se zahvalil našim navijačem, ki so nas spodbujali celo tekmo in bili velik faktor naše zmage ter zahvala in čestitke gredo mojim neverjetnim soigralcem ter izjemnemu trenerju.”

Rezultati

Ekipa1/42/43/44/4PodaljšekRezultat
Zlatorog Laško zeleni182323201494
Medvode U151921201623103

Strelci za Medvode: Jorgič 15, Plavec 2, Gortnar 24, Šimenc 15, Grošelj 35, Vračevič 2, Berlič 5, Janev 6.