Starejši pionirji s kančkom sreče do zmage v Celju

DSC_0031V torek 19.1.2016 so se starejši pionirji odpravili na gostovanje v Celje. V tekmo so Medvoščani vstopili zmedeno in neprepričljivo z ogromno napakami v obrambi, kar je nasprotnik dobro izkoristil in 1. četrtino dobil z rezultatom 20:12. Zadeli so tudi nekaj metov za 3 točke. V 2. četrtini so se Medvoščani zbrali in uspeli do polčasa izid izenačiti, 30:30 je bilo. V tretji četrtini so domačini nadaljevali z uspešnim metom za 3 točke, ter držali prednost. Ob koncu 3. četrtine pa je domači igralec Drobne po storjeni osebni napaki dobil še sporno tehnično napako in s tem 5. osebno napako ter moral zapustiti igrišče. Medvoščanom je na to igra bolj stekla, hitro se povedli in nato tekmo varno pripeljali do konca. Končni rezultat je znašal 68:63. Omeniti je potrebno, da so domačini zadeli kar 10 metov za tri točke!

Izjavi igralcev

Groselj_JGrošelj J.: “Tekmo nismo začeli prav dobro. Na začetku smo bili nervozni in zmedeni, kar so nasprotniki dobro izkoristili in takoj povedli in tudi dobili prvo četrtino.
V obrambi nismo igrali tako kot je treba, nismo zapirali in skakali pod košem kot smo bili dogovorjeni. Skozi celotno tekmo smo lovili rezultat in šele v zadnji četrtini smo se sprostili in odigrali dobro ter povedli z 10imi točkami razlike. Na koncu smo tekmo dobili z rezultatom
68:63. Nasprotniki so igrali dobro in zaradi naše nezbranosti v obrambi so nam nasuli veliko metov za tri točke.
Pohvalil bi soigralce za borbo, se zahvalil staršem za navijanje ter spodbujanje in trenerju za podporo.”

Godler_SGodler Majerle S.: “Tekmo smo začeli slabo. Bili smo zmedeni in nismo igrali uigranih napadov. Slabo smo držali obrambo. Nismo zapirali in skakali za žogo kakor smo se zmenili. Nasprotniki so vodili večino tekme, ampak smo se proti koncu tekme le zbrali in povedli z zmago.”

Rezultati

Ekipa1/42/43/44/4Rezultat
Medvode U151218162268
Celje2010201363

Strelci za Medvode: Vidovič 9, Jorgič 3, Šimenc 18, Grošelj 18, Vračevič 12, Cizelj 3, Berlič 5.