Starejši pionirji 2. del DP začeli z zmago

DSC_0034V nedeljo 15.11.2015 so se starejši pionirji U15 odpravili v Novo mesto, na 1. tekmo 2. dela državnega prvenstva, kjer so jim nasproti stali igralci ekipe Krka B.

Medvoščani so začeli malo megleno, vendar z borbo dobili 1. četrtino z rezultatom 17:20. V 2. četrtini so fantje nadaljevali z nesproščeno igro, posledično je bilo zaradi nezbranosti storjenih ogromno napak v obrambi (skok, zapiranje, lahko prebijanje napadalcev) ter zgrešenih “zicerjev” in zapravljenih podaj v napadu. Kljub napakam so medvoški pionirji dobili polčas z rezultatom 29:36.

3. četrtino pa so fantje začeli dobro, udarno in hitro naredili razliko. Sprostili so se in odigrali kolektivno, kar je prineslo tudi rezultat. Četrtino so dobili z rezultatom 5:26. V zadnji četrtini je tempo malo padel, zapravljenih je bilo ogromno protinapadov, v obrambi pa je bilo prejetih preveč lahkih košev. Škoda, da fantje na takih tekmah ne uigravajo stvari,ki jim gredo v močnejših tekmah narobe oz. situacij kjer delajo veliko napak.

Na koncu je bil rezultat 46:70.

Izjava igralcev:

Vracevic_N

Nikola Vračevič (cap): “Začeli smo malce zaspano. Vodili smo že za 6 in potem so povedli oni. Druga četrtina je bila boljša a še vedno z mnogimi napakami in preveč individualne igre. Ob polčasu smo vodili za 7 točk. Tretja četrtina je bila bolj kolektivna in dobili smo jo z rezultatom 26-5. Zopet smo zgrešili preveč prostih metov. A vseeno čestitam fantom za zmago in gledalcem za spodbujanje.”

Janev_ZŽan Janev: “Igro smo začeli kot bi morali (probavali postaviti napadalne kombinacije), vendar bolj ko se je četrtina bližala koncu, bolj smo zanemarili pravila in igrali “indijance”. Podobna zgodba v 2 četrtini. 3. četrtina je bila zame zelo dobra. Pri četrti smo spet padali češ, da že imamo razliko itd. Naša obramba ni bila uspešna, v večini primerov nismo zapirali sredine in posledica je bil extra pass in tam smo zamujali in je bil koš. Pressing ni bil tak kot bi rabil biti, v samo dveh ali treh primerih smo jih zbrano in samozavestno pokrili in zato smo iz tega dali koš. Treba bo bolj zapirati kajti nekateri samo gledajo žogo. Drugace tekma ni bila tako slaba samo nekatere oz kar nekaj detajlov je treba popraviti. Od tekme smo odnesli napake, ki jih bomo v naslednjem tednu popravili in vadili za naslednjo tekmo. Glede moje igre sem razočaran ker nažalost delam napake, ki jih probavam odpraviti že vsa ta leta in se te napake ponavljajo vsako tekmo.

Rezultati

Ekipa1/42/43/44/4Rezultat
Medvode U15201626870
Krka B171251246

Strelci za Medvode: Vidovič 14, Godler Majerle 4, Gortnar 17, Smolič 6, Šimenc 2, Grošelj 14, Cizelj 6, Vračevič 4, Berlič 3.