Savudrija, 5.dan

Končuje se nov dan priprav, kar pomeni da se že bližamo koncu.

DSC_0013

Danes smo poleg vseh običajnih aktivnosti (zajtrk, dopoldanski trening, kopanje, kosilo…) na urniku imeli tudi popestritev popoldanskega dela dneva z vodnimi igrami in pa seveda kar je za igralce najbolj pomembno tekme polfinala in za 5 in 6 mesto.

DSC_0045DSC_0028

Na popoldanski aktivnostih so fantje uživali, sestavljeni so bili različni poligoni, katere se morali opravljati, in pa naloge pri katerih so se morali zmočiti. Tekmovalni duh je bil prisoten, tako da so bile vodne igre kar napete. Seveda se pozna da je za nami že cel teden priprav, na katerih fantje dobro trenirajo, in zato fantje že čutijo utrujenost. ampak seveda to ni bil izgovor, da nebi mogli uživati in tekmovati. Del vodnih iger je bil sestavljen na kopnem, kjer so ekipe opravile določen poligon v dvojici.

DSC_0016IMG_6140

Igralca sta bila naslonjena s hrbtom drug proti drugemu, vmes pa je bil nastavljen balon. Ta balon sta igralca morala prenesti čez poligon brez da bi padel na tla. Pri tej igri je bilo najbolj uspešno moštvo Real Madrid, ki je nalogo opravilo odlično. Sledila so še podobna tekmovanja.

DSC_0072DSC_0081

Del teh iger pa je bil sestavljen v vodi, kjer so se fantje pomerili v plavanju in veslanju na napihljivih blazinah. Rezultati celotnih iger še niso znani, saj sodniki še vedno preračunavajo točke. Takoj za tem so sledila tekme. Teh so se fantje danes veselili najbolj.

DSC_0199

Vsem ekipam uvrščenim v polfinale je bilo veliko do zmage, saj se bosta zmagovalni dve ekipi jutri pomerili v velikem finalu. Tekme so bile napete vse od zadnjega, vendar na koncu je zmagal tista ekipa, ki je pokazala več želje in boljšo borbenost.

IMG_6158DSC_0206

Tako sta se v jutrišnji finale uvrstili ekipe Fenerbahče in pa Barcelona, ki sta premagali ekipi Panathinaikos in CSKA. Dobre predstave so fantje kazali tudi na tekmi za 5. in 6. mesto, kjer sta ekipi Olympiakos in pa Real Madrid postregli z lepim potezam in gledljivo tekmo. Na koncu je slavila ekipa Real Madrida in si prislužila 5. mesto. Čestitke vsem fantom za borbenost in lepe predstave.

DSC_0127DSC_0135

Jutri pa nas čaka nov dan, kjer je na urniku tudi veliki finale in pa tekma zvezd. Seveda pa nas med tekmo čakata tudi tekmovanji v prostih metih in pa trojkah. Tekmujoče smo izbrali tekom tega tedna, saj smo na treningih izvajali mete, ter jih seštevali. Tisti fantje, ki so v svoji generaciji zadeli največ metov, se bodo jutri pomerili za zmago vseh generacij. Ekipe pa se bodo do jutri dobro naspale, da bo jutrišnji dan zopet poln energije, saj nas poleg tekem čaka še dopoldanski trening.

IMG_6179