Sarajevo-Velikonočni turnir-16.4.2017-4.dan-Zaključek

Košarkarski turnir “Basket cup Sarajevo” je zaključen, igralci so že doma in oboujajo spomine preteklih dni.
Tokrat je bil za nami zopet nepozabni izlet. KK Medvode se je prvič udeležila velikonočnega turnirja v Sarajevu in moramo povedati, da so občutki po zaključku fantastični. Poleg udobne nastanitve, katere smo bili deležni, je k občutkom pripomogel tudi turnir, ki je bil organiziran na visokem nivoju. Močnim tekmam v skupinah, so sledile še težje tekme v finalnih bojih in lahko smo ponosni na dosežene rezultate in lovorike.
Najprej bi se radi pohvalili z dvema, na žalost, četrtima mestoma. Le-ta dva so osvojili igralci starejših kategorij U18 in U16, ko so v izdihljajih tekme priznali premoč nasprotniku, ki je v tisto tekmo vstopil z boljšo predstavo. MIslim, da ne glede na to, da 4.mesto ni nagrajeno, ga še vedno lahko prikažemo s ponosom, saj smo se v teh tekmah tudi nekaj naučili.
Pri naslednji generaciji pa že lahko govorimo o lovorikah in sicer igralci ekipe KK Medvod, ki zastopajo selekcijo U13, so na zadnji tekmi za 3.mesto pokazali borbenost, znanje in fantastično predstavo, tako da so z nasprotnikom pometli in z nasmeškom zaključili turnir. Za njih je bila to izjemna izkušnja, za nekatere pa tudi prva osvojena lovorika, tako da je razlogov za veselje dovolj.
Kot zadnje bi radi izpostavili najmlajše, ki so tokrat posegli najvišje po lestvici. In sicer, v skupini 7 ekip so po napeti končnici za točko izgubili finale in končali turnir na drugem mestu. Le z malo sreče bi lahko osvojili prvo mesto, toda moramo izpostaviti, da so izkušnje takega turnirja veliko bolj pomembne in smo pridobljenega rezultata lahko neizmerno veseli.

U11

12.10 Medvode – Realway (17:18) – Finale

U13

9.30 Medvode – Zemun (12:34) – Polfinale
12.50 Medvode – DOM (26:22) – 3.Mesto

U16

9.00 Medvode – Vrhnika (29:44) – 3.Mesto

U18

10.00 Medvode – Stražišče (49:55) – 3.Mesto

Tako, če potegnemo črto, je za nami prijetna izkušnja. Poleg dveh pokalov, smo domov odnesli ogromno znanja, novih prijateljev, motivacijo in še več ekipnega duha. Koristilo nam je tako za med-generacijsko povezovanje, kot tudi na nivojih posamezne ekipe in mislim, da smo se domov vrnili še močnejši za naslednje tekme, ki jih moramo odigrati v državnem prvenstu v letošnji in tudi naslednji sezoni. Preden se poslovimo, bi radi omenili tudi obisk “Predora D-B”, ki je povojni ostanek nacionalnega boja za osamosvojitev Bosne in Hercegovine. Služil je kot ubežni rov iz mesta Sarajevo, ki je bilo okupirano s strani Srbov. Skozi ta rov so prebivalci prenašali orožje, hrano in vse ostale osnovne potrebščine za preživetje. Lahko izpostavimo, da brez rova danes Sarajeva nebi bilo in posledično tudi naše udeležbe na turnirju. S tem smo pridobili tudi nekaj znanja, zavedanja kakšno je bilo življenje v mestu in vpogled v obdobje vojne, ki pa ni prav nič prijetno. Povojni ostanki se še danes vidijo v nekaterih stavbah, ki imajo prestreljeno fasado.

Na koncu pa bi se radi  zahvalili vsem udeleženim igralcem, ki so s svojo borbenostjo in željo zastopali grb KK Medvode in uspešno zaključili turnir.
Zahvala gre tudi staršem, ki so omogočili otrokom udeležbo  in vsem, ki so na  pomagali pri izvedbi izleta v smislu sponzorskih sredstev ali kakrše koli drugačne pomoči.

S ponosom vas pozdravljajo vsi člani KK Medvod in upamo, da se vidimo zopet prihodnje leto.