Sarajevo-Velikonočni turnir-14.4.2017 2.dan

Prva noč v hotelu, drugi dan potovanja, otvoritev velikonočnega turnirja  in temu zasluženo tudi prve zmage.

Zjutraj smo se veselili z ekipo U11, da bomo odigrali otvoritveno tekmo turnirja. Že na vse zgodaj zjutraj smo pred recepcijo čakali na zagon kuhinje, da nahranimo lačna usta najmlajših, željne prve otvoritvene zmage.
Tako se je dan začel z zajtrkom v hotelski restavraciji, kjer smo si v samopostrežni kuhinji do dobra napolnili želodec. To je za seboj prineslo tudi energijo, nasmejan obraz in željo po igri. Saj nas je otvoritev čakala ob 8.00 uri s prvo tekmo generacije U11. Po tekmi premora, je takoj sledila druga tekma ob 9.00, prav tako za kategorijo U11.
Tempo je bil kar močan in možno si je bilo ogledati kar dve zanimivi tekmi.

Z nekaj nesreče smo prvo tekmo izgubili, vendar ker imamo v KK Medvode igralce, ki so željni dokazovanja smo z drugim nasprotnikom odpravili brez težav.

Sledilo so tekme ostalih kategorij, najprej U18, nato U13 in na koncu so odigrali tudi U16.
Turnir izveden na nivoju, z močnimi tekmami in zanimivimi potezami posameznih igralcev, se je odvijal skozi dan in prinašal nove rezultate. Tukaj bi radi pohvalili naše igralce, ki so z dobrimi predstavami nizali točke. Rezultati današnjih tekem, prikazani v spodnjem odstavku, so nam postavili dobre pred-dispozicije, da se borimo za prva mesta v skupini in napredovanje v zaključne boje.

  • U11

Medvode – Realway (21:35)
Medvode – Vogošča (28:8)

  • U13

Medvode – Vrhnika (35:17)
Medvode – Bošnjak Hadžiči (28:22)

  • U16

Medvode – Nova Gorica mladi (32:19)
Medvode – Zemun (30:72)

  • U18

Medovde – Igman Istocna Ilidža (36:32)
Medvode – Stražišče Kranj (25:45)

Neglede na število odigranih tekem, smo si kot pravi športniki privoščili tudi počitek. In sicer smo si lahko čas krajšali ter hkrati obnavljali telo v tamkajšnjem bazenu, ki je namenjen obiskovalcem hotela. V namakanju in plavanju so uživali tako najmlajši kot tudi najstarejši. Po plavanju je bil na voljo tudi počitek v sobah in čas za druženje in spoznavanje igralcev.

Nekatere izmed generacij pa so danes obiskale Baščaršijo, ki je središče Sarajeva. Le tega si je bilo vredno ogledati, saj ob pogledu na nam  tujo kulturo in navade, vsakdo postane radoveden in začne raziskovati. Tako nas je pot peljala po ulicah Sarajeva, kjer smo spoznavali različne ljudi in njihove spretnosti prodajanja. Poleg dela kjer pordajajo spominke, pa smo se ustavili tudi v prodajalni hrane, na lokaciji kjer prodajajo prave sarajevske čevapčiče. Že sam vonj nas je pritegnil in že smo pred seboj imeli polne krožnike, ki smo jih opazovali z odprtimi usti. Seveda je bilo nebeško dobro in temu tako so bili tudi primerno polni želodci. Vendar to nas ni ustavilo pred tem, da smo poiskusili tudi njihovo sladico imenovana baklava. Seveda smo bili tako polni, da smo se komaj premikali, zato še dobro, da smo imeli kar nekaj časa do naslednjih tekem.

Prav tako se nismo mogli izogniti nekaj sarajevskim znamenitostim kot so na primer olimpijski stadion in podobno. Mislim, da so vsi člani danes odnesli veliko, od košarkarskega znanja do sarajevskih užitkov. Tako lahko rečemo, da smo danes prav uživali.

Vsi upamo,da se jutri ponovi današnji dan, ob enem pa veliko sreče na jutrišnjih tekmah, ki se bodo vrstile po naslednjem vrstnem redu:

  • U11

10.40 Medvode – Konjic(hotel Hollywood)

  • U13

10.00 Medvode – Goražde (hotel Hollywood)

  • U16

8.50 Medvode – Realway (KSC Ilidža)

  • U18

12.10 Medvode – Realway (KSC Ilidža)
15.30 Medvode – Vukovi (KSC Ilidža)