Sarajevo – 2.Dan

Končal se je še en dan v Sarajevu in odigrali smo zadnje tekme v skupinskem delu. Igraci posameznih ekip so po svojih najbolših močeh zaključili turnir v svojih starostnih selekcijah. Nekatere ekipe so se uvrstile v zaključne boje, ki jih bodo odigrali jutri, oziroma so jih odigrali že danes. Prvo mesto v skupini sta si prislužili ekipi U13 in U16, ki sta se v polfinale uvrstili brez poraza. Po včerajšnih zmagah so danes nadaljevali niz zmag proti ekipam Bošnjaka, katere je ekipa U13 premagala z visoko razliko. In ekipama Dravograda in Vukovi Zenica s katerima so igrali naši fantje U16 in zabeležili dve zmagi. Suvereno so igrali od prve do zadjne minute in prav vsi pokazali svojo borbenost in znanje v košarki. Jutri igrajo tekmo polfinala zato držimo pesti.

Zmago so dopoldne dosegli tudi naši U14 proti ekipi Dravograda. Vse do zadnje minute so držali tekmo pod vprašanjem, dokler niso naši podali končne odločitve o zaključku zgodbe. Popoldne so osvojili svojo prvo zmago na turnirju igralci generacije U11, ki so proti ekipi Jablanica končno lahko pokazali svoj pravi obraz in se odrezali po svojih najboljših močeh. Zasluženo so slavili in se poslovili od turnirja v Sarajevu 2018.

Žal nas je sreča zapustila pri prvi tekmi polfinala, kjer sta igrali ekipi U13 Medvode in Slovan. Na koncu je bila močnejša ekipa Slovana in kljub borbi naših igralcev smo potegnili kratko. S tem smo si priborili tekmo za tretje mesto, ki jo odigramo jutri.


Jutri bomo spremljali naše košarkarje na tekmi polfinala, ki ga igrajo U16 ob 9:00 uri proti ekipi Slovana in tekme za tretje mesto na kateri se bo ekipa Medvod U13 pomerila proti ekipi Vrhnika ob 8:50 uri.