Priprave Dravograd – 3.dan

Današnji dan smo začeli zgodaj, kot to počnejo vsi pravi športniki. Zalepljene mišice in zaspane sklepe smo najprej ogreli na prijetno hladnem dravograjskem zraku z jutranjim tekom, sledilo pa je tudi skupinsko raztezanje. Točno ob 8.00 smo že sedeli v jedilnici in nestrpno čakali na novo dozo jajčk na oko, pečene slanine, toplih rogljičkov in pomarančnega soka. Celo kosmičev imajo v tem hotelu neomejene količine kot izgleda z naše perspektive.

Po zajtrku čas za pripravo na trening ob 9.15 je sledil trening na lokacijah, ki so nam že dobro znane. Fantje so trenirali bolj ali manj zbrano, po večini pa se jim je tudi že uspelo otresti jutranjih prepolnih želodcev. Nekaj težav smo imeli z utrujenostjo igralcev, ki so letošnje počitnice pozabili na kondicijsko pripravljenost ob začetku treningov v tem poletju. Treningi sicer potekajo po planih, kot so jih pripravili trenerji.

Po treningu so fantje imeli čas, da se pripravijo na kosilo in si celo malo naberejo moči za novo dozo hrane. V tem času pa nas je presenetil zelo prijeten obisk. Če fantje pridno trenirajo in če trenerji opravljajo svoje delo je prišla preveriti uprava kluba v zasedbi Maja, Dean in najmlajša članica Hana. Čisto vsakemu od nas so prinesli SLADOLED. Po kosilu smo počivali in v času druženja skupaj odšli v trgovino po cedevito, oreščke, spet drugi pa po sladoled.

 

Ob 16.15 smo začeli s popoldanskimi aktivnostmi, ki so vsem dobro dele, saj so fantje in trenerji lahko spočili svoje glave od košarke. Starejši so igrali nogomet, mlajši odbojko na mivki, najmlajši pa met v prazen prostor.

Danes smo bili priča tudi dvema prijateljskima tekmama med KK Medvode in domačim dravograjskim košarkarskim klubom. Najmlajši so pokazali svoje navijaške zobe in vse domače navijače z glasnim spodbujanjem svojih ljubljencev nagnali iz dvorane. Žal pa pomoč iz tribun ni bila dovolj za zmago nobene izmed obeh ekip. Kljub temu pa sta oba trenerja prepričana, da se bodo iz teh dveh porazov veliko naučili.

Hotel Dravograd nas je spet prav po gosposko pogostil s princes krofi za sladico po slastni večerji in fantje so bili več kot navdušeni. Večer zaključujemo s športnim kvizom v katerem fantje tekmujejo združeni v ekipe, ki smo jih predstavili včeraj. Danes bomo torej poskrbeli da se bodo pred spanjem razmigali tudi naši možgani. Kviz se počasi preveša v drugo polovico, na prvem mestu pa je trenutno ekipa Crvene zvezde.

Iz Dravograda vam vsem pošiljamo pozdrave in se vam ponovno oglasimo spet jutri.