Poraz kadetov v Kranju proti Stražišču v DP U17

DSC_0151V torek, 22.09.2015 so kadeti odpotovali na prvo tekmo in gostovanje v Kranj, kjer so nastopili proti sovrstnikom iz Stražišča. Po izredno dobrem začetku in dobljeni prvi četrtini z rezultatom 11:12 je sledil nerazumljiv padec v drugi četrtini, kar je bilo usodno tudi za nadaljnji potek tekme. V drugem polčasu sta bili ekipi namreč izredno izenačeni (34:30) in tako je ostalo pri razliki, ki so jo napravili domačini v 2 četrtini. Predvsem so Medvodčani slabo zapirali in skakali pod svojim obročem in dovolili nasprotnikom, da so prihajali do vnovičnih napadov. Fantje selekcije Medvod do 17 let so na trenutke sicer prikazali lepo igro in se tudi nekajkrat približali in ogrozili vodstvo kranjske ekipe, vendar je bilo to premalo za končni uspeh. Na koncu torej zmaga Stražišča z rezultatom 58:47.

1. krog, 2. SKL – OŠ France Prešeren, Kranj
KK Stražišče : KK Medvode 58:47 (11:12, 13:5, 17:15, 17:15)
Strelci za KK Medvode: Lukšič 29, Resnik 2, Peklaj 2, Magušar 4, Kalčič 7, Bergant 3, Maček Ž., Maček N., Slapar, Kralj, Marn in Kopač.

Luksic_NIzjava kapetana ekipe Nika Lukšiča:”Začeli smo kar dobro. V drugi četrtini pa smo popustili v obrambi kot tudi v napadu. Tako so si nasprotniki z lahkimi koši priigrali odločilno prednost. V drugem polčasu smo se spet zbrali, a vse skupaj je bilo premalo za preobrat. Mislim, da smo izgubili predvsem zaradi skoka.”

Izjava trenerja Roka Rupnika:”Glede na prvo odigrano ligaško tekmo in na dosedanje priprave in treninge lahko rečem, da so fantje pokazali primeren nivo borbenosti in željo po dobri igri, za kar jim tudi čestitam. Kljub vsemu pa to danes ni bilo dovolj za zmago v gosteh proti favorizirani ekipi Stražišča, ki je pred dvema letoma igrala 1. SKL. Izredno slabo smo zapirali in skakali ter tako nasprotniku dovolili, da dosega lahke koše iz drugega ali celo iz tretjega napada. Menim, da smo na trenutke sicer pokazali in si dokazali, da se lahko enakovredno kosamo z vsako ekipo. Čim prej pa moramo odpraviti tudi določene napake v igri, da bomo lahko prikazali še boljše predstave. Smo namreč na pravi poti. Z mislimi smo tako že na naslednji ligaški tekmi v soboto proti Šenčurju, na kateri bomo lovili prvo zmago v letošnji sezoni. Ob tej priliki bi se zahvalil tudi vsem staršem za prevoz na tekmo!

Rezultati

Ekipa1/42/43/44/4Rezultat
Medvode U17125151547
Stražišče Kranj1113171758