Poletni košarkarski tabor Savudrija, 6.dan

DSC_0331Savudrija 6.dan

Danes je bil opravljen zadnji trening na poletnih košarkarskih pripravah v Savudriji. Takoj zjutraj potem ko smo vstali, smo se pripravili na zajtrk, da smo nabrali energijo. Takoj zatem je sledil dopoldasnki trening. Seveda je potrebno na zadnjem treningu v Savudriji dati vse od sebe in ravno to so fantje naredili. Na žgočem asfaltu so vse generacijo od U11 do U19 kazali svoje trike in pridobivali novo znanje. Da dopoldanski trening ni bil zaman, so bile v popoldansek času organizirana zaključna tekmovanja ter med njimi tudi all star.

Če začnemo pri začetku tekmovanj, ki so se začela po zadnjem kopanju v danes res topli vodi, se moramo najprej obrniti na tekmvanje v igri ena na ena.
Pred samimi tekmovanji so iz posameznih generacij igrali polfinalne boje in najbolša dva sta se uvrstila v finale.

U11

Avsec:Ovčak (3:0) Jamnik:Strušnik (3:0)

U13

Lukić:Močnik (5:1) Kopaš:Mravlje Špilak (3:5)

U15

Berlič:Smolič (3:2) Vračevič:Lukić (3:1)

U17/U19

Grajzar:Resnik (5:4) Lukšič:Krzič (4:3)

Sledila je tekma za 3 mesto, ki je danes bila najbolj napeta izmed vseh. Igralci Miamija in Clevelanda so se borili vse do zadnje minute in prikazali zanimivo predstavo. Tekma je bila odločena v zadnjem prostem metu, ki ga je zadela ekipa Miamija za vodstvo 30:28, nato pa je bila še hitra ukradena žoga in ponovni koša za 32:28 in ekipa Miami je osvojila 3 mesto

Miami:Cleveland (32:28)

thumb_IMAG1647_1024

Med premorom je bil čas rezerviran za takmovanje v prostih metih. Ponovno so bili iz posamezne generacije skozi proces treninga uvrščeni posamezni igralci, ki so se borili za naslov. Pri ekipi U11 je z največ zadetimi prostimi meti slavil Ernes Babič, ki je z zaneslivo predstavo 5 zadetih metov od 5 vrženih premagal Strušnik Davida, Jamnik Nika in Grobelnik Domna.
Pri ekipi U13 se je naslova za najbolšega metalca prostih metov veselil Timon Mravlje Špilak, ki je v finalu odpravil Tima Leopold Močnik.
V nasednjih generacijah U15 je slavil Žan Smolič ter pri U17/19 Lukšič Nik.

Po tekmi prostih metov je sledilo finale košarkarskega turnrja v Savudriji in čas je bil da ekipi Golden State ter Oklahoma pokažeta ali sta si zaslužili finale. Na tem tekmovanju je ekipa Oklahome začela sproščeno, ter se po dokaj kratkem času odcepila od drugega finalista ter do konca tekme ves čas zanesljivo vodila. S tem si je prislužila prvo mesto ter osvojen košarkarski turnir. Vsem fantom četitke za borbenost in dobro predstavo.

Oklahoma:Golden State (70:33)

Po končanem finalu je sledil met za tri točke. Pomerile so se ponovno vse generaciji pri najmlajših je slavil Kristian Heric Sirotka in tako pridobil naziv najbolšega metalca trojk pri najmlajših. Generacijo U13 je presenetil Klemen Kopač, ki je z zadetimi trojkami 5/5 pometel s konkurenco. Pri fantih U15 je naziv pridobil Žiga Berlič ter pri najstarejših Gašper Gortnar.

DSC_0236

Zadnja tekma v današnjem dnevu je bila tekma all star. Najbolših 6 igralcev iz posamezne selekcije je bilo izbranin za nastop na tekmovanju, da z dobro predstavo in atraktivnimi potezami zabavajo navijače. Razdelejeni so bili v ekipo modrih in črnih. Skozi celotno tekmo smo spremljali zanimivo dogajanje tako od mlajših kot od starejših in na koncu je ekipa modrih osvojila tekmo all star.

Po končani tekmi smo morali odigrati še finalne boje za igro 1 na 1. Tukaj bomo začeli z najstarejšimi, kjer sta se merila Grajzar in Lukšič. Več sreče je pri tej igri imel Lukšič, ki je po 2 podaljških slavil z rezultatom 3:2.
Pri mlajših je pri U15 slavil Žiga Berlič proti Nikoli Vračevič z rezultatom 5:3, pri U13 se je zmage veselil Lukić Marko proti Timon Mravlje Špilak (5:1) in pri najmlajših Timotej Avsec proti Jamnik Nik z rezultatom 3:2.

DSC_0239

S tem je bilo zaključeno popoldansko tekmovanje in s tem tudi vse športne aktivnosti v Savudriji. Fantje so še zadnič odšli na večerjo kjer so nabrali še moči za večerni program, podelitev diplom.
Vsi udeleženci so prejeli diplomo ter simbolično nagrado. Poleg diplome za udeležbo smo podelili tusi diplome za zmagovalce ter najlepšo oceno pri čistosti sob. Izbrana sta bila tudi MVP (najkoristnejši igrlec turnirja) in MIP (Igralec z največjim napredkom na pripravah). Z najbolj čisto sobo so se lahko hvaili igralci U15 z imenom sobe Mašine Želodov kjer so bivali: Nik Šimenc, Jon Dolničar, Nikola Vračević, Vanja lukić, Matija Bergant, David Jorgić, Žiga Berlič.
Za MVP je bil izbran Nejc Grajzar, MIP pa Klemen Kopač.

DSC_0532

V jutrišnjem dnevu bo na urniku samo še zajtrk, pospravljanje in odhod proti Medvodam, kjer čakajo starši.