Poletni košarkarski tabor Savudrija, 5.dan

thumb_IMAG1576_1024Savudrija 5.dan

Po petih dneh smo že krepko čez polovico košarkarskega tabora v Savudriji. Po tem dnevu nas loči le še Sobota od odhoda iz toplih krajov ob morju, kjer imamo na voljo vsakodnevno kopanje in sprostitev ter poleg morja zaseden dan z raznimi aktivnostmi, ki pestrijo dogajanje. Fantje še vedno trenirajo s pono energijo in kažejo dobre predstave na turnirjih, poleg tega skrbijo tudi za dobro vzdušje tudi izven igrišč ter z raznimi vmesnimi in nevmesnimi šalami privabljajo nasmehe na soigralčevih in trnerjevih obrazih. Danes je za popoestritev bilo poskrbljeno na večernem programu za talente Savudriji. Z povezovalcem Matevžem Vidovičem, so posamezne ekipe presdtavile zanimive točke oziroma skeče, za zadnjo sprostitev pred spanjem.

DSC_0169

Z najbolšo točko so se odrezali ekipa Oklahome, ki so predstavili s pripomočki za treniranje skeč na temo treninga karateja ter so si s tme tudi zaslužili nagrado. Poleg tega vse čestitke tudi ostalim nastopajočim, ki so polepšali večer.

DSC_0156

V današnjem dnevu smo odigrali tudi polfinalne tekme, ki so se odvijale po popoldanskem treningu. Ekipe so poskrbele za zanimive tekme ter so z lepimi predstavami poiskušali zmagati ter priti do finala.

thumb_IMAG1591_1024

thumb_IMAG1574_1024Ekipa Clevelanda se je pomerila z ekipo Golden State, kjer je bila tekma neodločena vse do zadnje minute. Obe ekipi sta kazali borbenost ter željo po zmagi, vključno z najmlajšimi igralci, ki niso še povsem izkušeni. V začetku je bolj razpoložena in še ne poražena ekipa Clevelanda kazala, da bo gladko prišla v finale. Toda trmasta ekipa Golden State, je na krilih Lukić Vanje, Kržič Tim in Gašper Gortnar, v zadnji minuti povedla ter osvojila tekmo polfinala in se bo jutri ponovno poiskusila v finalu.

 

Na drugi strani sta ekipi Miamija in Oklahome igrali drugo polfinalno tekmo, kjer se zmagovalec ni našel v rednem delu, ampak so morali biti odigrani podaljški. V dodatnem igralnem času je bila tekma napeta, vsi fantje so nestrpno čakali na zamgovalca ter so tudi glasno navijali. Na koncu je za kanček boljšo predstavo v zadnji minuti pokazala Oklahoma ter odločila tekmo v svoj prid ter je tako postala nasprotnik ekipe Goden State.

 

Poleg dvej polfinanih tekme sta ekipi Toronta in San Antonia igrali razvrstitveno tekmo za 5. mesto. Tukaj je ekipa Toronta zanesljivo vodila celotno tekmo ter z dobro predstavo osvojila mesto.

 

Cleveland:Golden State (18:21) (1. Polfinalna tekma)

IMAG1503IMAG1506

Oklahoma:Miami (33:32)* (2. Polfinalna tekma)


IMAG1505IMAG1502
     

SanAntonio:Toronto (23:30) (tekma za 5.metso)

DSC_0430IMAG1504

*tekma je bila odograna s podaljški

Vsem ekipam čestitamo za borbenost in pričakujemo v jutrišnjem dnevu zanimive tekme za 3.mesto in za 1.mesto. Poleg tega bomo tudi igrali All star tekmo sestavljeno iz dveh ekip najboljših igralcev v Savudriji. Za vzdušje med tekmami bo skrbela glasba in tekmovanja v trojkah, prostih metih in igrah ena na ena.