Najmlajši pionirji sezono začeli z dvema zmagama

V nedeljo 10.1.2016 so v domači dvorani Medvode, tekme državnega prvenstva začeli še najmlajši pionirji U11. Pomerili so se proti ekipama Krvavec ter Ilirija. Medvoščani so tekmo začeli borbeno in z veliko željo. To se jim je tudi obrestovalo, saj so že takoj na začetku povedli. Malo jim je ponagajala poškodba Močnik Tima, vendar so na koncu vseeno slavili. Končni rezultat je znašal 59:49.

Drugo tekmo pa so Medvoščani začeli še bolj sproščeno. To se jim je tudi obrestovalo, saj so dosegli veliko lahkih košev. Videlo se je, da fantje v igri resnično uživajo, ogromno pa je bilo tudi lepih ekipnih potez. Medvoščani so se veselili še druge zmage v dnevu in sezono odprli na najboljši način. Končni rezulta je bil 71:19.

Izjavi igralcev

Murovec_EMurovec E: “Danes smo igrali prvi dve tekmi državnega prvenstva, na kar smo se dolgo pripravljali. Igrali smo proti Krvavcu in Iliriji. Pri prvi tekmi smo se še malo lovili, a nam je vseeno uspelo zmagati. V drugi tekmi pa smo bili bolje uigrani in smo nasprotnika zanesljivo premagali. Met izpod koša nam je dobro uspeval. Hvala soigralcem za borben nastop. “

Kopac_KKopač K: “Na prvi tekmi proti Krvavcu smo prvo četrtino igrali zelo dobro, ker se nismo ustrašili nasprotnikov temveč smo pokazali pravo sodelovanje. V drugi četrtini je naša igra popustila in takoj ko smo dobili žogo v napadu smo takoj metali na koš in zaradi tega izgubili veliko žog. Sledil je drugi polčas in smo se zbrali ter osredotočili na tekmo in zmagali.
Na drugi tekmi proti Iliriji smo pokazali kaj zmoremo in z dobrimi podajami smo v prvem polčasu prišli do bistvenega vodstva. V drugem polčasu so nasprotniki začeli napadati vendar je bila naša obramba predobra in smo na koncu tekmo zmagali.”

Rezultati

Ekipa1/42/43/44/4Rezultat
Krvavec165121649
Medvode U112711101159

Rezultati

Ekipa1/42/43/44/4Rezultat
Ilirija790319
Medvode U113210151471