Mlajši pionirji (U13) na prvi tekmi 2. kroga mini pokala Špar do zmage

DSC_0011V soboto, 10.10.2015 so mlajši pionirji (U13) doma v ŠD Medvode v 2. krogu mini pokalnega tekmovanja Špar pričakali ekipo Radovljice. Domačini so si priborili zmago predvsem z dobro igro v prvem polčasu, v katerem so si prigarali odločilno in kot se je na koncu izkazalo tudi zadostno razliko. Na koncu so torej Medvodčani slavili z rezultatom 44:40. Čestitke!

2. krog mini pokal Špar – U13 – ŠD Medvode, Medvode, 1. tekma
KK Medvode : KK Radovljica 44:40 (14:11, 10:4, 11:14, 9:11)
Strelci za KK Medvode: Založnik 4, Marinko 4, Burgar, Kokalj 3, Mravlje-Špilak 5, Hudi 6, Dolničar 5, Lukič 4, Martič 7, Poženel in Srabotič 5.

Dolnicar_JIzjava igralca Jona Dolničarja:”Tekma se je na začetku odvijala dobro, nato pa nam je popustila koncentracija in posledično smo začeli igrati slabo obrambo. Spet smo se zbrali malo kasneje in začeli odločno prodirati. Na koncu nismo igrali dobro, a je bila naša prednost tokrat zadostna za zmago.

Kokalj_MIzjava igralca Maksa Kokalja:”Tekmo smo zmagali, ampak meni to ne pomeni toliko kot naša igra, ki na splošno ni bila dobra. Napake so bile pri vročanju žoge. Naredili smo jih premalo in igrali nedomiselno. Jaz osebno vem, da zmoremo še veliko več in upam, da bomo to pokazali v prihodnje.

 

Izjava trenerja Roka Rupnika:”Fantom čestitam za zmago na tekmi. Moram pa poudariti, da smo si precej otežili delo, ker v napadu nismo stali široko in premalokrat odigrali vročitev žoge, čemur smo dajali velik poudarek na zadnjih treningih. Tako smo se spuščali oziroma zabijali v prodore med dva ali pa celo tri igralce in pri tem pozabili na samega oziroma odprtega soigralca, ki bi mu lahko z dobro podajo omogočili koš! V obrambi pa smo se sami po nepotrebnem zaganjali na prestrezanje žoge in pri tem spustili igralca, katerega bi morali pokriti. Ta se je potem povsem sam sprehajal pod našim obročem in na najlažji možen način zaključeval na koš. Čez 14 dni imamo povratno tekmo v Radovljici, na kateri moramo delovati bolj zbrano, čvrsto in preudarno, če želimo napredovati v 3. krog tega tekmovanja. Hvala publiki za spodbudo!

Rezultati

Ekipa1/42/43/44/4Rezultat
Radovljica114141140
Medvode U13141011944