Mladinci z zmago pred domačimi gledalci zaključili 1. del DP

DSC_0035V nedeljo, 8.11. ob 19:30 uri so v domači dvorani Medvode, mladinci U19 odigrali povratno tekmo, še zadnjo v 1. delu državnega prvenstva, proti ekipi Helios Suns B. Medvoški fantje so tekmo začeli neprepričljivo in gostje so povedli z rezultatom 2 : 16. Razliko so do konca prve četrtine zmanjšali, tako da je bil rezultat ob koncu 1. četrtine 15:16 za goste. Do zadnje četrtine so medvoščani ves čas sledili gostom, ki pa niso dovolili, da bi domačini povedli. Našim fantom met ni stekel, naredili pa so tudi precej napak v obrambi in si s tem manjšali možnosti za prevzem vodstva. V zadnji, 4. četrtini, so se igralci Helios Sunsov zopet odlepili na večjo razliko, ki je znašala že 9 točk (43:52), vendar se naši mladinci niso predali. Vložili so več energije v obrambi in prednost v zadnji minuti znižali na 4 točke. Pol minutre pred koncem so domačini po pomembni trojki Igorja Martiča prišli na vsega točko zaostanka. Po osebni napaki domačega igralca, so imeli gostje možnost razliko dvigniti z dvema prostima metoma. Na srečo domačinov so bili obakrat neuspešni, vendar so skok ponovno dobili igralci Helios Sunsov. Skoku je sledila osebna napaka Resnika in zopet prosti meti za nasprotnike. Gostje so bili ponovno neuspešni pri izvajanju prostih metov, po obrambnem skoku Igorja Martiča pa dosojena osebna napaka igralcu Helios Sunsov, ter zaradi izpolnjenega bonusa 2 proste meta za Martiča. Na semaforju še sekunda do konca tekme. Igor Martič je ohranil mirne živce ter suvereno zadel 2 prosta meta, kar pa je vodilo v zmago domačinov. Končni rezultat je bil 65:64. S to zmago so mladinci 1. del zaključili z le enim porazom.

Izjavi igralcev:

Martič IgorIgor Martič: “Tekma se je pričela v prid gostom, saj so hitro  prišli do vodstva. Slabo smo odigrali v obrambi kot tudi v napadu. V drugi četrtini smo se zbrali in dobro odigrali v obrambi in s tem tudi prišli do lahkih košev in izenačenja. Skozi ves drugi polčas smo nihali v obrambi kot v napadu in zato so gostje vseskozi bili v vodstvu. V zadnjih izdihljajih tekme so gostje vodili za 1 točko. Tekmo sem osebno odločil v zadnjih dveh sekundah z dvema zadetima prostima metoma, s tem smo povedli za 1 točko in na koncu zmagali. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil trenerju, soigralcem in tudi bučni spodbudi s tribun. Čestitam pa tudi ekipi Domžal za odlično odigrano tekmo in borbenost.”

Jenko_FFilip Jenko: “Tekmo smo izredno slabo začeli. Šele v drugem delu prve četrtine smo sploh prvič zadeli in počasi smo se začeli dvigati ter do konca četrtine tudi ujeli priključek. V drugi četrtini so nam nasprotniki spet nekoliko pobegnili, ker nismo uspešno odigrali napadov proti conski obrambi. Do konca tretje četrtine smo bili v majhnem zaostanku, a ves čas vedeli, da smo blizu in da lahko tekmo vseeno dobimo. Na polovici zadnje četrtine nam je uspelo nekaj zaporednih dobrih potez, ki so nam omogočile, da smo zaostanek zmanjšali le na kakšno točko. V zadnjih nekaj minutah smo dobro odigrali v obrambi, na koncu pa je Igor Martič zadel zadnje proste mete in nam, z nekoliko športne sreče, prinesel zmago.”

Rezultati

Ekipa1/42/43/44/4Rezultat
Helios Domžale B1618131764
Medvode U191515132265