Mladinci (U19) po izredno napeti končnici do 2. zmage na drugi tekmi v DP

DSC_0032V nedeljo, 04.10.2015 so mladinci v 2. krogu, 2. SKL za mladince doma pričakali ekipo Kolpe iz Črnomlja. Mladinci Medvod so dobili prvi polčas z rezultatom 37:34, vendar kljub temu vse do zadnje sekunde tekme trepetali za zmago na dvoboju. V zadnjih minutah je bil iz črte za tri točke natančen Črt Resnik, medtem, ko je bil Nik Lukšič obakrat natančen s črte prostih metov. Na koncu so slavili domači z rezultatom 79:78.

2. krog , 2. SKL – ŠD Medvode, Medvode
KK Medvode : KK Kolpa 79:78 (15:18, 22:16, 15:25, 27:19)
Strelci za KK Medvode: Magušar 11, Resnik 20, Lukšič 25, Martič 18, Gortnar M., Maček Ž., Maček N., Kalčič 5, Jenko, Herceg, Kopač M., Berlič. Na klopi so pomagali in spodbujali tudi Kralj, Bergant, Marn, Kopač A. in Slapar.

Herceg_MIzjava kapetana ekipe Matica Hercega:”Tekmo smo začeli malce zaspano, vendar smo se po nekaj minutah igre dvignili in bili dokaj enakovredni tekmec. V drugi četrtini po minuti odmora domačega trenerja smo fantje odigrali zbrano v napadu in agresivno v obrambi kar nas je popeljalo v vodstvo. V tretji četrtini je sledil ogromen padec v igri. Po koncu četrtine smo zaostajali za 10 točk. Trener nas je z dobrim motivacijskim govorom dobro pripravil na zadnjo četrtino v kateri smo zadeli nekaj lepih odprtih metov in s tem tekmo ponovno odprli. Na koncu nas je rešila zbranost in mirnost Nika Lukšiča na prostih metih. Zmago smo si izborili v zadnjem trenutku z moško in čvrsto obrambo. Zahvalil bi se pa tudi glasni publiki, ki so z nami v dobrem in slabem. Brez njih bi nam težje uspelo.

Izjava trenerja Roka Rupnika:”Za nami je ena izredno napeta in težka tekma, ki smo jo danes k sreči dobili. Lahko bi se namreč končalo povsem drugače. Predvsem smo ogromno nihali v igri in imeli izredne težave pri pokrivanju njihovega odličnega kapetana, ki nam je nasul kar 36 točk. Fantom čestitam za borbenost, nepopustljivost do zadnje sekunde tekme in za preobrat po desetih točkah zaostanka v tretji četrtini ter novo zmago v sezoni. Vemo kje so naše glavne napake in da jih moramo čimprej odpraviti, da bomo tako še boljša in kakovostnejša ekipa. Hvala vsem gledalcem, ki so nas prišli spodbujati in nam pomagali do nove zmage v izdihljajih dvoboja.

Rezultati

Ekipa1/42/43/44/4Rezultat
Kolpa1816251978
Medvode U191522152779