Mladinci (U19) na prvi tekmi v DP do zmage nad Ježico B

DSC_0032V nedeljo, 27.09.2015 so se mladinci v ŠD Medvode v tekmi prvega kroga 2. SKL soočili s košarkarji iz Ljubljane, ekipo Ježice B. Po izredno napeti tekmi je na koncu zmaga vendarle pristala v rokah domačinov, kateri so slavili s končnim rezultatom 67:58. S tem so Medvodčani osvojili prvi par točk in prvo zmago v letošnji sezoni 2015/16.
Čestitke!

1. krog , 2. SKL za mladince – ŠD Medvode, Medvode
KK Medvode : Ježica B 67:58 (11:11, 18:21, 18:19, 20:7)
Strelci za KK Medvode: Gortnar 4, Magušar 8, Herceg 2, Resnik 2, Kopač M. 1, Slapar 2, Lukšič 9, Martič 39, Peklaj, Kalčič, Bergant, Berlič. Na klopi kot spremljevalci tudi Jenko, Kopač A., Marn, Maček Ž., Maček N. in Kralj.

Martič IgorIzjava igralca Igorja Martiča:”V tekmo smo vstopili zaspano v napadu, kot tudi v obrambi. Vse to se je vleklo do drugega polčasa in zaradi slabe obrambe predvsem zaradi zapiranja so gostje tudi povedli. V drugem polčasu smo stopili skupaj in pokrivali po celem igrišču in tako ukradli nekaj žog, ki so končale v nasprotnikovem košu. Nasprotnika smo prisili v napake in nato po nekaj uspešno zadetih metih tudi prišli do vodstva katerega smo držali vse do konca tekme. Rad bi se zahvalil gledalcem za odlično spodbudo. To je bila naša prva tekma in s to tekmo smo prebili led, zato v naslednjo tekmo stopamo motivirano in z željo po novi zmagi.

Izjava trenerja Roka Rupnika:”Hvala mojim igralcem in obenem čestitke, zato ker so se držali dogovorov vse do konca tekme in na koncu tudi zasluženo slavili. Ježica, ki velja za izredno dobro ekipo, je nudila dober in dolgotrajen odpor vse do zadnjih minut. Predvsem so dobro skakali v napadu in nam s tem povzročali obilico težav. V izdihljajih dvoboja smo jih vendarle uspeli streti predvsem z agresivno in čvrsto obrambno igro, po kateri so sledili lahki zaključki iz protinapada. Ob tej priliki bi se rad zahvalil ostalim igralcem, ki so pomagali na klopi in spodbujali skozi celo tekmo, prav tako pa fenomenalni publiki v dvorani Medvode, ki nas je ponesla takrat, ko je bilo to najbolj potrebno. Tako smo prišli do prve zmage v sezoni!

Rezultati

Ekipa1/42/43/44/4Rezultat
Ježica B112119758
Medvode U191118182067