Mladinci (U19) na gostovanju pri Ježici B do četrte zaporedne zmage

DSC_0040V torek, 20.10.2015 so mladinci odigrali prvo povratno sicer pa četrto tekmo prvega dela tekmovanja v 2. SKL v tej starostni kategoriji proti Ježici B. V Ljubljani so Medvodčani začeli medlo in šele dve minuti pred koncem četrtine prešli v vodstvo z 9:6 in jo dobili z rezultatom 13:11. V drugi četrtini je sledil padec v igri in pa le šest točk gostov. To so domačini izkoristili in dobili prvi polčas z rezultatom 22:19. Tretja četrtina je bila izenačena, medtem ko so v zadnji odločilni četrtini varovanci Roka Rupnika odigrali odlično obrambo, v kateri so prejeli le štiri točke in na koncu zasluženo slavili svoj četrto zaporedno zmago v tem tekmovanju. Končni rezultat na semaforju OŠ Franceta Bevka v Ljubljani je bil 41:48 v korist Medvodčanov. Čestitke!

4. krog, 2. SKL mladinci –  OŠ Franceta Bevka, Ljubljana
Ježica B : KK Medvode 41:48 (11:13, 11:6, 15:14, 4:15)
Strelci za KK Medvode: Bergant, Jenko, Magušar 9, Kopač M., Resnik 2, Lukšič 15, Martič 18, Peklaj 2, Kalčič 2, Kralj, Kopač A. in Berlič.

Kopac_AIzjava igralca Andraža Kopača:”Tekmo smo odprli zaspano in počasno. Obramba ni bila slaba, v napadu pa nismo zadeli odprtih metov. Z domačo ekipo Ježice smo se izmenjavali v vodstvu, a nobena od ekip se ni mogla oddaljiti. V zadnji četrtini smo s trdo obrambo začeli kontrolirati igro in nasprotnika prisilili v napake. Zadeli smo tudi nekaj metov in tako uspeli obrniti rezultat in tekmo v našo korist. Zahvalil bi se staršem za prevoz in spodbudo.

Izjava trenerja Roka Rupnika:”S slabo igro smo uspeli izvleči še četrto zaporedno zmago v tej starostni kategoriji, za kar fantom čestitam. Naši napadi so izgledali precej nedomiselni in polni enih in istih potez ter zaključkov, zato smo se potem mučili vse do zadnjih sekund tekme. Nedvomno se je nasprotna ekipa dobro pripravila na naše najboljše igralce iz prve tekme in jih tudi temu primerno zaustavljala. To gre seveda sedaj pričakovati od vseh ostalih nasprotnikov na preostalih tekmah, zato moramo delovati čim bolj raznovrstno in s tem razbremeniti določene igralce. Le tako nas bodo težje ustavljali in bomo še boljša, kakovostnejša ter neugodna ekipa.

Rezultati

Ekipa1/42/43/44/4Rezultat
Medvode U19136141548
Ježica B111115441