Easter Euro-basket 2016

Praga 1.dan

Prihod v deževno Prago ob 10.00 uri, tako kot je bilo pričakovano, nam najprej ni dal velikega zagona in motivacije za sprehod in ogled lepot mesta. Pri hotelu, kjer je bilo najprej potrebno opraviti formalne zadeve, smo podkrepili svoje moči z zajtrkom, da smo lahko začeli našo pot. Takrat se je sreča prevalila na našo stran in ozračje se je začelo segrevati. Do časa, ko smo peš in z javnim prevozom prispeli do mesta tekmovanja, je bilo nebo že skoraj brez oblačka. Glavna hala, kjer se bo odvijalo večino tekmovanja za najmlajše, je navdušila vse. Starinska stavba v kateri so bili postavljeni tekmovalni koši in izrisana igrišča, je že pričarala kanček nestrpnosti in navdušenja za jutrišnjo igranje tekem turnirja.

IMG_1131

S tem smo nadaljevali potem tudi pot proti velikem živalskem vrtu v Pragi, katerega krasijo mnoge živali iz različnih koncev sveta. S tem navdušenjem smo jih tudi opazovali, saj marsikatere živali še nismo ali pa jo zelo redko vidimo. Fascinantna je bila prav vsaka žival znotraj ograde, zato je bilo prebijanje skozi labirinte tamkajšnjih poti zelo počasna in poučna. Sklepni del poti pa je zaznamoval polarni medved, ki je s svojo lepoto očaral vse otroke.

DSC_0012

Po zaključku ogleda živalskega vrta, smo odpotovali bolj proti centru mesta, kjer so prišle na vrsto znamenitosti prestolnice. Opazovali smo stavbe, ki krasijo center, razglede iz gradu Praga, mostove, ki prečkajo reko Vltavo, itd. Tudi ta del poti smo od delali do zadnjega atoma moči, zato je bilo potrebno pred odhodom domov podkrepiti otroke v bližnji Mcdonald`s restavraciji. Zatem pa je sledila pot proti težko pričakovanem hotelu in postelji. Razdelili smo se po sobah, podali zadnje pomembne informacije in se odpravili spat. Razlog za hitro spanje je tičal v želji, da se jutri čim bolj odigrajo tekme in da fantje prikažejo svoje najboljše predstave, saj jutri zjutraj fantje U-11 ob 9.00 uri začnejo s svojo prvo preizkušnjo, ostale fante pa to še čaka tekom dneva.

DSC_0123

Ekipe pošiljajo lepe pozdrave iz Prage in si želijo, da jutri vsi držite pesti, za čim boljše tekme.

Povezava albuma slik dogajanja v Pragi:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1698921383730813.1073741852.1410679979221623&type=1&l=4dfeb9fa17