Sarajevo – 1.Dan

Prihod v Sarajevo in ogled Baščaršije prvi dan, začetek turnirja in prve tekme v drugem dnevu. Danes smo tekmovalni dan s člani KK Medvode začeli že zelo zgodaj. Po otvoritvenih tekmah sta na parket stopili ekipi U12 in U13, ki sta ob 8.50 igrali proti ekipama Zemun Beograd in KD Ilirija Ljubljana. Naši najmlajši so v letošnjem letu naleteli na težke nasprotnike in tekma je bila odločena že zelo hitro. Tekme nismo zaključili razočarani, ker so so igrlaci pokazali zobe in skozi celotno tekmo držali obrambo na visokem nivoju. Žal se je premoč nasprotnikov poznala in rezultat se ni prevesil v našo prid. Drugačno zgodbo so pletli pionirji U13, ki so v lokalni OŠ v Sarajevu  zlizali parket v telovadnici. Skozi celotno tekmo so vršili pritisk in se ob polčasu zasluženo odcepili od nasprotnikov in osvojili prvo točko v svoji skupini.

Po vrnitvi v hotel smo držali pesti za naše kadete U16, ki so svoj del turnirja otvorili s tekmo proti Cerknico. Tudi kadeti so odigrali močno tekmo in Cerknici pokazali, da so na tem turnirju že izkušeni mački. Na koncu je bil rezultat v prid Medvod in smo že imeli zagotovljen polovični izkupiček za prvi dan, kajti sledila je še tekma igralcev U14. Tudi oni so se pomerili proti igralcem iz Beograda, ki zastopajo barve Zemuna. Še ena močna tekma za naše košarkarje, ki so na koncu žal izgubili.

Poleg ekipe U14 so bile v popoldnevu ponovno dejavne tudi ostale ekipe. Kadeti so igrali in zmagali proti Igralcem iz Tuzle, Pionirji U13 so suvereno brez igre premagali ekipo Sarajeva in njamlajši pionirji žal ponovno izgubili proti ekipi iz Vogošče.

Fantje sedaj že pridno spijo in nabirajo energijo za jutrišnje tekme. Za naše igralce držimo pesti in upamo, da se bodo jutri odrezali odlično.