Mladinci (U19) v Domžalah do zmage in prvega mesta v skupini!

DSC_0040V sredo, 14.10.2015 so Medvodčani odigrali tretjo tekmo prvega dela tekmovanja v 2. SKL za mladince proti Helios Domžalam B. V Hali komunalnega centra so od samega začetka tekme kazali izredno dobro, zbrano in moštveno igro ter tako dobili prvo četrtino z rezultatom 18:11. To prednost so uspeli zadržati vse do konca prvega polčasa, ko je bilo 24:17. Da ta igra iz prvega polčasa ni bila zgolj naključje so mladinci Medvod dokazali tudi v drugem polčasu, ko so ob koncu tretje četrtine vodili že s 17-imi točkami razlike. V zadnjih minutah so se Domžalčani sicer nekoliko približali, a vseeno je šla zmaga in nov par točk v Medvode. Na koncu je bilo 56:44 za goste, ki so s tem edini neporaženi na prvem mestu razpredelnice v prvem delu državnega tekmovanja. Čestitamo!

3. krog, 2. SKL mladinci –  Hala komunalnega centra, Domžale
Helios Domžale B : KK Medvode 44:56 (11:18, 6:6, 10:20, 17:12)
Strelci za KK Medvode: Gortnar, Jenko, Magušar, Herceg, Kopač M. 2, Lukšič 26, Martič 18, Peklaj 6, Kalčič 4, Kralj, Bergant in Berlič.

Kopac_MIzjava igralca Matevža Kopača:”Tekmo smo odprli suvereno in si z dobro obrambo ter nekaj uspešnimi meti hitro nabrali prednost pred domačo ekipo Domžal. Visok nivo obrambe smo ohranili tudi skozi celotno drugo četrtino, kar dokazuje tudi dejstvo, da smo prejeli le 17 točk. V drug polčas smo nesli lepo prednost in jo z borbenostjo, tako v obrambi kot v napadu uspeli zadržati vse do konca tekme. Zahvalil bi se vedno glasnim staršem za bučno podporo.

Izjava trenerja Roka Rupnika:”Za današnjo tekmo lahko le čestitam svojim igralcem, saj so igrali moštveno, srčno in zbrano. Favoriziranega nasprotnika smo z izredno homogeno, čvrsto in agresivno igro v obrambi, v kateri je odločilno vlogo odigrala dobra komunikacija, odlično zaustavljali. To, da smo do polčasa prejeli le 17 točk pove, kako kakovostna in granitna je bila naša obramba. V napadu pa smo se potem lahko sprostili in lepo krožili z žogo. Predvsem me veseli dejstvo, da so tekmo odigrali vsi fantje in da so vsi pripomogli k današnjemu uspehu. Zahvaliti pa se gre seveda tudi vsem staršem, ki nas spodbujajo in dvigujejo iz tekme v tekmo in skrbijo za to, da kompletni prispemo na tekmo!

Rezultati

Ekipa1/42/43/44/4Rezultat
Medvode U19186201256
Helios Domžale B116101744